بازاریابی محتوایی و ۷ روش توسعه آن
در گذشته به دلیل اندک بودن گستره ارتباطات، اطلاعات به کندی منتقل و عمومی میشدند. به همین دلیل رقابت کمی میان صاحبان کسب و کار وجود داشت. رسانههای اندکی برای اطلاع رسانی وجود داشتند و گزینههای محدودی برای تبلیغ و معرفی برندها موجود بودند. بنابراین هر بیزنسی که از بودجه بالایی برخوردار بود؛ با استفاده از رسانههایی همچون تلویزیون محصول خود را به گوش عموم میرساند و به دلیل محدود بودن تولید کنندهگان، اکثریت متقاعد به خرید آن کالا میشدند. اما، آیا امروزه میتوان با در دست گرفتن یک بلندگو و فریاد برند خود در گوش عموم، آنها را وادار به خرید کرد؟
با پیشرفت تکنولوژی، تعدد در رسانهها، بالا رفتن اطلاعات عموم و افزایش تولید کنندهگان، روشهای سنتی به تنهایی دیگر کارساز نخواهند بود. تبلیغات سنتی شاید برند شما را به گوش مشتریان احتمالی برسانند؛ اما نمیتوانند آنها را به مشتریان واقعی تبدیل کنند. راه حل اینگونه چالشهای جدید عصر ارتباطات، بازاریابی محتوایی است. بازاریابی محتوایی امکان ارتباط دو سویه میان فروشنده و خریدار را برای کسب و کار شما برقرار میکند و به مرور زمان مشتریان احتمالی و بالقوه را به مشتریان وفادار تبدیل خواهد کرد. حال بهتر است بدانیم:
- بازاریابی محتوایی چیست؟
- چرا بازاریابی محتوایی نیاز هر کسب و کار است؟
- تاریخچه بازاریابی محتوای چیست؟
- ۷ روش برای موفقیت بیزنسها در دنیای رسانهها چیست؟
بازاریابی محتوایی؛ راز موفقیت کسب و کارهای محبوب
بازاریابی محتوایی چیست؟
بازاریابی محتوایی، یک فرآیند کسب و کار و بازاریابی است که برای ایجاد و توزیع محتوای با ارزش و بسیار جذاب به منظور جذب، به دست آوردن و پیوند دادن مخاطبان هدفی که به روشنی تعریف شده و در راستای تشویق اقدامات سودآور مشتریان هستند. یک استراتژی بازاریابی محتوایی میتواند تمام کانالهای داستان گویی (پرینت، آنلاین، شخصی، موبایل، اجتماعی و…) را در هر مرحله از فرآیند خرید، تحت تاثیر قرار دهد، از استراتژیهای توجه محور گرفته تا استراتژیهای نگهداری و وفاداری و گروههای خرید متعدد.
اگر علاقهمند با یادگیری بازاریابی محتوایی هستید؛ پیشنهاد میشود مقاله آموزشی بازاریابی محتوایی به زبان ساده را مطالعه کنید.
تاریخچه بازاریابی محتوایی
در روزگاری آهنگری پرتلاشی به نام جان، اما ور شکسته در شهر ورمونت زندگی میکرد که در هزینههای خانواده خود نا امید شده بود. او روزی تصمیم به ترک خانوادهاش گرفت و تنها با ۷۳ دلاری که در اختیار داشت با هدف آیندهای بهتر به سمت غرب تغییر سکونت داد. آهنگر جوان در شهر ایلینویز، کار و بارش را برپا کرد. او هر روز داستانهای مربوط به مشکلات کشاورزان برای شخم زدن در مورد زمینهای چسبناک ایلینویز را میشنید. در حالی که این مشکل شاید در دیگر مناطق وجود نداشت و کشاورزان را وادار به کار چندباره میکرد. زمین زراعی که تنها یک بار نیاز به شخم زدن داشت به دلیل خاک متفاوتش، باید چندین مرحله شخم زده میشد. این موضوع برای کشاورزان ایلینویز بسیار طاقت فرسا شده بود. جان ایدهای به منظور رفع این مشکل در سر داشت. او عقیده داشت اگر تیغههای گاو آهن را با فولاد آبکاری نماید، چالش چسبیدن گل و لای به تیغهها برطرف خواهد شد. جان روزها و ماههای متوالی با کشاورزان در ارتباط بود و به مشکلات آنها توجه میکرد. پس از سالها جان به عنوان یکی از مخترعان و صاحبان کسب و کار زمان خود تبدیل شد. او در سال ۱۸۸۶ در گذشت؛ اما ارزشهای گوش دادن، آموزش و توجه به بازخورد مشتریان در میان شرکتها را به صورت گستردهای رواج داد. همچنین شرکت جان برای بازاریابی محتوایی خود، مجلهای منتشر میکند که اطلاعات بروزی را از دنیای کشاورزی در اختیار عموم قرار میدهد. این شخص کوشا و موفق کسی نیست، جز جان دیر. دیر یکی از بنیانگذاران اصلی بازاریابی محتوایی به شمار میرود.
آموزش اینستاگرام مارکتینگ از زبان نیل پاتل یکی از مقالات ترجمه شده نامیرا است؛ برای علاقهمندان به حوزه بازاریابی اینترنتی
۷ روش برای توسعه بازاریابی محتوایی
این ۷ توصیه به شما کمک خواهند کرد که با استفاده از بازاریابی محتوایی، عملکرد بهتری نسبت به شرکتهای رسانهای و رقبای سرسخت خود داشته باشید. در ادامه به شرح جزئیات هر یک از آنها پرداخته شده است.
۱- گوشی همراه را به عنوان یکی از کانالهای ارتباطی خود انتخاب کنید. تبلیغاتی که بر روی بنرهای ایستاده یا تلویزیون برای عموم پخش میشوند و امکان دیده شدن کمتری دارند. حال میتوانند در نمایشگر تلفنهای همراه که همواره در دسترس همگان هستند؛ نشان داده شوند. در حال حاضر ۳۲ در صد ترافیک وبسایت وال استریت ژورنال از دستگاههای تلفن همراه میآید. به عبارتی دیگر، آینده بازارایابی بر بستر موبایلهای هوشمند موفق خواهد بود.
۲- برای شرکت خود نویسنده و ژورنالیستهای حرفهای استخدام کنید. به دلیل آنکه یکی از موارد مهم در بازاریابی محتوایی داستان نویسیهای جذاب محسوب میشود. بنابراین باید سعی کنید که نویسندگان و ویراستارانی را از شرکتهای رسانهای، به منظور پرکردن نقشهای کلیدی بازاریابی شرکتتان، برگزینید.
۳- مطالبی که میخواهید منتشر کنید را هدف گذاری کنید. برخی از شرکتهای بزرگ هر روزه مطلب منتشر نمیکنند ولی زمانی که شرکت داستان جذابی برای ارائه داشته باشد؛ به بهترین شکل آن را بیان میکنند. برای مثال هدف کمپانی TED تولید ۲۰ قطعه اطلاعاتی (پاورپوینت، ویدیو، پست و…) است که همگی از یک داستان ایده گرفته شدهاند. بنابراین هر گاه انتشار مطالب داستانی را برای بازاریابی محتوایی خود به صورت جدی آغاز کردید؛ کارتان را با هدف کلی مطابقت دهید.
۴- از رسانههای پر مخاطب و مورد اعتماد برای انتشار و معرفی بیشتر خود استفاده کنید. به اصلاح از مدل “اجاره تا تملیک” استفاده کنید. این به این معناست که با کمپانیهای رسانهای در برگزاری وبینارها و… همکاری کنید و به مرور زمان خوانندگان احتمالی را به خوانندگان همیشگی خود تبدیل کنید.
۵- اقدامات ویراستاری حرفهای را توسعه دهید. ویراستاری مطالبی را که میخواهید منتشر کنید؛ به شرکتهای رسانهای با نیروهای خوب بسپارید یا شخصی با مهارت را به منظور این کار برگزینید. با وجود آنکه، این نقش در برنامه بازاریابی شرکتها بسیار موثر و مهم است؛ اکثر صاحبان سرمایه برای توسعه بازاریابی، بودجه کمی را به منظور تولید محتوای عاری از نقص و خطا اختصاص میدهند. در صورتی که نمیتوان از کارکنان خود انتظار تولید محتوای بدون خطا داشت. شاید آنها داستانهایی برای بیان داشته باشند؛ اما داستانسراهای حرفهای نیستند. بنابراین باید مطالبی که قرار است منتشر شود؛ حداقل توسط دو چشم اضافی کنترل شوند.
۶- یک شرکت رسانهای را بخرید. با تیم بازاریابی خود مشورت کنید و شرکت رسانهای که بهترین گزینه برای تولید محتوای هدفمند شماست را انتخاب کنید. حتی اگر کسب و کار شما کوچک است؛ باز هم همین راه را در پیش بگیرید.
۷- خواننده را اولویت اول خود قرار دهید. داستان خود را به صورت یک محتوای جذاب و جسورانه مطرح کنید و نسبت به محتوایی که خوانندگان آن را مطالعه میکند؛ متعهد باشید. اگر بتوانید، حس تجربه خوبی را برای مخاطلب در حین مطالعه داستانهایتان رقم بزنید. این یک مزیت مهم و کلیدی در رشد و سودآوری سازمان شما خواهد بود. بنابراین سعی کنید، در حوزه بیزنس خود، شرکت رسانهای رهبر باشید.
اگر هنوز کسب و کار اینترنتی خود را شروع نکردهاید، بخوانید؛ چگونه کسب و کار اینترنتی داشته باشیم؟

آنچه در مقاله بازاریابی محتوایی گفتیم: امروزه روشهای تبلیغاتی سنتی به تنهایی نمیتوانند در توسعه بیزنیسها موثر واقع شوند و هر کسب و کاری باید به منظور سودآوری بیشتر، پیشرفت سریع و پیشی گرفتن از رقبا، به دنبال پیادهسازی روشهای بازاریابی محتوایی باشد. بازاریابی محتوایی به بیان دیگر، عمل کردن بخش تولید محتوای یک شرکت همچون یک شرکت رسانهای است. این مورد را فراموش نکنید؛ اگر تصمیم به برون سپاری تولید محتوای خود کردید. شرکتهای رسانهای همانند شما توان تولید محتوای اختصاصی برای محصول یا خدمتتان را نخواهند داشت. |
دیدگاه ها
8 دیدگاه
Great job!
ممنون!
بنظرم بیزنسی که بازاریابی محتوایی رو جدی نگیره مطمئنا چند سال آینده ورشکسته است
سلام آرش
ممنون که نظرت رو با ما به اشتراک گذاشتی.
کانتنت مارکتینگ به عنوان یک روش مدرن برای بازاریابی معرفی شده و کسب و کارهایی که به تغییرات و بروز رسانیها توجه نکنند؛ مطمئنا نتیجه خوبی نخواهند دید.
وبلاگ خوبی دارین
ممنون 🙂
مقاله خوبی بود
ممنون
خواهش میکنم 🙂
اگر مقاله بازاریابی محتوایی با جو پولیتزی رو نخوندید؛ پیشنهاد میکنیم اون رو هم مطالعه کنید.
بازاریابی محتوایی با جو پولیتزی
ارسال دیدگاه